Byt loft - Valašská Bystřice 

Majitelka penzionu ve Valašské Bystřici si přála vytvořit svůj vlastní byt nad penzionem. Byt o velikosti 3+1 byl v některých místech velmi komplikovaný (nízký šikmý strop, trámy, málo světla....). Řešením bylo prosvětlit interiér nově vybudovanými střešními okny, navrhnout stropní svítidla a sjednotit barvy. Majitelka má ráda dřevo, které chtěla  v interiéru zdůraznit v kontrastu s nějakou barvou. Vybrala jsem jako akcent černou barvu, protože v celém penzionu je použitá černa barva ve formě kovaných věcí (kliky, zábradlí, světla...) a světlé dřevo. Zde jsme ji aplikovali jako jednotnou matnou barvu na kuchyňskou linku vyrobenou místním stolařem v kombinaci s bílým granitovým dřezem Franke a černými spotřebiči Siemens a jednoduchými horními skříňkami. Jako záda jsme použili skleněnou mozaiku, která je použitá v koupelně. Nové vybourané okno v šikmém stropě dodává dostatek denního osvětlení při práci. Bar z jasanového dřeva s černou podnoží opticky odděluje kuchyňský prostor a obývací část.

Prostor před - původní stav

Vstupní prostor, kde bylo zapotřebí vybudovat schodiště na půdu pro budoucí dětský pokojíček nebo pracovnu a zároveň vše propojit a nasvítit. Na zemi je v celém bytě položená vinylová dubová podlaha Valley oak natural 045, která celý prostor zatepluje a spojuje. Schodiště vyrobené místním tesařem  z jasanového dřeva dodává na kvalitě a působí velmi příjemným dojmem. 

Koupelna je velmi jednoduchá. Jednoduchá bílá sanita, která vystupuje z tmavé stěny obložené obklady 300 x 600 mm v dekoru kov v kombinaci se skleněnou mozaikou a jednoduchou bílou podlahou 600 x 600 mm působí klidně a elegantně. Baterie Gröhe essentials dodávají na kvalitě. 

Dvojumyvadlo se šuplíky nabízí velkorysý prostor. Baterie Gröhe v jednoduchém designu zase přidává na minimalismu. Vedle vany výrobce Polysan jsme umístili otevřený sprchový kout včetně sezení, který je opatřen kouskem skleněné stěny, která odděluje dveře a sprchový prostor. Jinak je kout plně otevřený do prostoru a koupelna tak působí velmi vzdušně. Osvětlení nad zrcadlem ve formě žárovek na černé šňůře opakujeme v celém interiéru. Dodávají design a jsou velmi jednoduchá.