Rekonstruke byt 3+1 Ostrava Zábřeh

Mladý pár se rozhodl, že si koupí byt v původním stavu 3+1 v Ostravě Zábřeh. Majitelé měli vybranou výraznou tapetu a chtěli ji použít v rámci celého bytu. Dalším jejich přáním byla rohová vana a sprchový kout. Toto přání nebylo jednoduché, ale ne nesplnitelné.

Vizualizace

Realizace

Původní stav

Popis

Při vstupu do bytu je klasicky na pravé straně nové zděné jádro s dveřmi do koupelny a na wc. Stěna je nakloněná z důvodu umístění sprchového koutu do koupelny, toto řešení nám pomohlo vcelku zajímavě vytvořit vstupní prostor. Na levé straně pak velkorysá vestavěná skříň na oblečení a úklid. Dveře na toaletu a do koupelny jsou světle šedé s ochranným nátěrem proti vlhkosti.

Původní stav kuchyně. Na podlaze linoleum, umakartové jádro, které jsme nahradili zděným a posunuli jej tak, že místo chodby do kuchyně prodloužili koupelnu a kuchyň napojili na obývací pokoj. Museli jsem tak vytvořit nový otvor v nosné panelové stěně, což bylo velmi komplikované, ale možné, protože majitelé bydlí v posledním patře panelového domu.

V obývací prostoru je na zdi tapeta, kterou si majitelé na začátku vybrali, spojili jsme ji tedy se základní bílou a šedou. Sedací soupravu a drobný nábytek majitelé zakoupili v běžně dostupném Sconto nábytku.

Ložnice v jednoduchém stylu. Podlaha která je v celém bytě je vinylová značky Thermofix - Zebrano dodává texturu. Tapeta umístěná za čelem postele nám hezky dekoruje jednoduchý interiér. SDK předstěna je podsvícená. Netradiční designové stojací lampy dělají interiér nadčasový. Posuvné dveře v pouzdru jsou velmi praktické a nezmenšují prostor v ložnici.

Koupelna je vcelku velkorysá na to, že je to běžný panelákový byt. Tím, že jsem stěnu vychýlila směrem do chodby, tak nám vznikl zajímavý prostor, který plní několik funkcí. Vana českého výrobce Ravak - Rosa je velmi pohodlná a prostorná, Umyvadlová sestava Jika - Tigo působí velmi jednoduše a nadčasově. 3D dekorované obklady, pak dodávají na designu celého prostoru. Tím, že jsme koupelnu zvětšili o 1m na délku místo původní chodby, tak jsme si mohli dovolit udělat prostor opravdu velkorysý.

V návrhu je vidět, že jsme zde navrhli posuvné skleněné dveře, protože majitelé měli obavu a stříkající vodu, avšak v realizaci jsme je vůbec nepoužili, protože se zjistilo, že vůbec nejsou třeba a naopak interiér je více otevřený a vzdušný.